LOPPIS I LUNAGALLERIAN I SÖDERTÄLJE CENTRUM… KANSKE IGEN HÖSTEN -24. VI FÅR SE…


Du som bor i Södertälje vet säkert hur du hittar till Lunagallerian. Ni övriga kanske inte känner till det. Lunagallerian är en av galleriorna i Södertälje centrum. Du hittar den längs med gågatan i centrumet, några minuters promenad från pendeltågsstationen Södertälje centrum. Pendeltågslinjerna 40 och 41 går dit. Bussar går förstås också till Södertälje centrum.

Skriv just Södertälje centrum som slutstation på SL:s sida Reseplanering | SL för att hitta bästa resvägen om du tar dig till loppisen med kollektiva färdmedel.

För er som kommer med bil och ska parkera. Närmaste parkering finns i Lunagaraget i vilket det kostar 14 kr per påbörjad halv timme att stå (plus en liten avgift om 4,95 kr om du betalar via app). Ovanför gallerian det vill säga på Nygatan (i jämnhöjd med plan 3) kostar det 20 kr i timmen att ha sin bil parkerad.

Loppisen sker på Lunagallerians ”gatuplan” dvs i nivå med entrén från gågatan i Södertälje centrum.


Platshyran är 200 kr för 3 METER BRED SÄLJPLATS. Eget bord måste tas med. Observera att eventuell medhavd klädställning måste rymmas inom dessa tre metrar.

MÄRK VÄL ATT ingen fri parkering finns för säljarna att ställa sina bilar på under loppisen, efter urlastning.

Säljarna måste alltså betala parkeringsavgift i närliggande garage för sina bilar under den tid loppisen pågår. Varför denna loppis kanske mest lämpar sig för säljare som har någon familjemedlem eller bekant som vill skjutsa till loppisen, och sedan efter urlastning åka därifrån. Eller för de som kommer utan bil.


På skärmbilden nedan kan de se var Lunagallerian är (leta efter texten Lunagallerian). Säljarna kör lämpligen fram till huvudentrén vid gågatan i centrumet och lastar in där.


Behöver du parkering under loppisen så kan du ställa din bil ovanför gallerian på Nygatan. Nygatan vetter mot plan 3 i gallerian så du får ta rulltrappan ner till plan 1 där ju loppisen är.

På Nygatan kostar det 20 kr i timmen att parkera sin bil. I alternativet Lunagaraget är parkeringsavgiften 14 kr per påbörjad halv timme eller 160 kr för en hel dag. Från Lunagaraget är det enkelt att lasta in och ut sina varor.

  • När du ska lasta av så kan du alltså göra det från Lunagaraget. Åk då ner ett par plan från infarten till garaget tills du ser entrén till gallerian. Då har du hamnat på rätt plan och då är det smidigt att via entrén lasta in varorna
  • Du kan också köra in på gågatan (Storgatan) i centrumet och lasta av via huvudentrén till gallerian.

Ni kan vara på plats från kl 08:30. Inte tidigare än så. Ni blir inte insläppta i gallerian före 08:30.

En del säljare kommer bli placerade i själva gallerian (det öppna utrymmet), andra i en lokal i gallerian (en lokal där det tidigare fanns ett växlingskontor)

Var redo att börja sälja kl 10.

Efter loppisen, ta med allt osålt. Lämna inget kvar.

  • Frågor utöver det ovan? SMS:a arrangör, 0708 712477